onsdag den 31. oktober 2007

03 Lær om RSS, og vælg din egen RSS-læser

Det kan være svært at følge med i alle de gode weblogs og nyhedssider, som findes på nettet. Uanset om man skriver de gode adresser ned, eller tilføjer dem til browserens Foretrukne, så mislykkes det næsten altid.
Det er simpelthen for upraktisk jævnligt at skulle besøge alle de gode websider enkeltvis - men det behøver du heller ikke.



Hvor meget kender du til RSS inden ugens ting?
(1 mindst, 4 mest)

Med en rss-læser kan du lade nyhederne komme til dig!
Med en rss-læser kan du modtage og læse nyheder på dine favorit-websider på samme måde, som du læser din email. Akkurat som med email kan du vælge enten at installere et program på din pc, eller vælge en webbaseret løsning.

For de fleste er en webbaseret løsning det nemmeste.For at få tilsendt nyheder fra udvalgte nyhedssider (rss-feeds), så skal du have en RSS- læser, og du skal abonnere på nogle udvalgte RSS-feeds. Til forskel fra email, så vælger du nemlig selv, hvad der skal komme i din 'indbakke'.

Kunne du forestille dig at undvære emails?
Nej, vel? Når du lærer at bruge en nyhedslæser, så vil du få det på samme måde med rss-feeds - de er simpelthen en del af livet.

Lege resourcer:Vil du gerne vide mere om RSS inden du starter med at lege?
Så læs fx om rss på dansk Wikipedia, eller om rss på engelsk Wikipedia.
Herning Centralbibliotek har en intro-artikel om rss-feeds.

Du vælger selv hvilken rss-læser du vil bruge. Herunder er der vejledning til opsætning af to forskellige webbaserede RSS-læsere. Læs lidt om dem; vælg én af dem, og opret en konto.

Google Reader (anbefales)

Vejledning til oprettelse af Google Reader konto
Dansk uofficiel guide (1.1 MB pdf-fil)

Bloglines
Bloglines spørgsmål / svar side

Fri leg:

a.
Du skal læse om, lære om, samt vælge en webbaseret rss-læser.

--- og ---

b.
Når det er gjort, så skal du lave et blogindlæg i din weblog. Fortæl hvilken rss-læser du valgte, om du evt. har brugt rss-læser tidligere, og hvad der nu falder dig ind. Tænk ikke for meget over hvad du skriver, det vigtigste er at komme i gang med at skrive i webloggen. Faldt du over gode links, som burde have været med her, så nævn også dem i dit blogindlæg eller som kommentar til dette indlæg.


Har du tid og lyst til mere?
Når du er blevet klogere på rss og rss-nyhedslæsere, samt har fået oprettet en konto hos enten Google Reader (anbefales) eller Bloglines, kan du gå til ting nummer 03 B : Lær at abonnere på udvalgte RSS-feeds.

Der finder du alle de legemuligheder du kan ønske dig...


Jeg har arbejdet med ugens ting, og er fra



Hvor meget ved jeg nu om RSS?
(1 mindst, 4 mest)


Kreditering: Indhold og formulering efter 23 ting konceptet og Bente Jensen, Københavns Biblioteker.

Ingen kommentarer: