søndag den 9. december 2007

07 B Leg videre med Flickr


Som så mange andre web 2.0 sites, opfordrer Flickr brugerne til at lave deres egne applikationer ved at bruge billeder fra Flickr. Resultatet af dette er at en del brugerne har lavet små programmer (mashups), som bruger billeder fra Flickr til f.eks. at skrive en tekst. Her nævner vi blot nogle få.....

  • Spell with Flickr - som er brugt til at lave 23 ting billedet på denne post.
  • Flickr Color Pickr - find billeder i Flickr, som matcher lige din farve
  • Retrievr - tegn en rå skitse og få billeder fra Flickr, der matcher skitsen.


23
23 er et dansk billeddelingssite, som har mange af de samme muligheder som Flickr. Du kan uploade 30 billeder gratis om måneden og ubegrænset for en pris af 150 kr om året.23 giver dig mulighed for at tagge dine billeder, lave grupper og oprette kontakter til andre brugere med samme interesser.

I denne øvelse skal du kigge på nogle af de funktioner, som ligger i
Flickr Services og Flickr Do more with your Photos.
Du skal også kigge på 23. Find f.eks. billeder, der er tagget "bibliotek" eller se om du kan finde en gruppe, som drejer sig om København, Randers eller Herning.

Fri leg

Nu har du kigget mere på Flickr og du har snuset til 23. For at afslutte øvelsen vælger du nu en af følgende muligheder eller noget helt andet, som du finder mere interessant. Husk at du skal blogge om din leg.

a.
Du kan vælge at blogge om nogle af de mere avancerede funktioner i Flickr, som har fanget din interesse. Du kan f.eks. prøve at lave en skitse og se om du kan finde et tilsvarende billede ved hjælp. Upload derefter billedet til din blog, som du måske prøvede i forrige øvelse.

--- eller ---

b.
Kig på 23 og se om du kan finde de samme funktioner der, som du tidligere har leget med i Flickr. Er der noget i 23 eller Flickr, som gør at du foretrækker netop dette site? Blog om dine oplevelser ved sammenligningen.

Kreditering: Indhold og formulering efter 23 ting konceptet og Bente Jensen, Københavns Biblioteker.

Ingen kommentarer: