mandag den 7. januar 2008

08 Google Talk / Meebo

(Er du fra Horsens eller Silkeborg, så klik her)

Instant Messengers er en naturlig del af mange unges og for den sags skyld også ældres hverdag, så hvad er mere naturligt end at biblioteket tager denne mulighed i brug for at komme ud hvor brugerne er. Mange biblioteksansatte bruger allerede messengers til hurtig og nem kommunikation i arbejdet. På Viborg Bibliotekerne bruger nogle chatfunktionen i Lotus Notes, men denne er dog kun til brug internt i kommunen.



Hvor meget ved du om Instant Messengers inden ugens ting?
(1 mindst, 4 mest)

I øvelse 8 skal du lære Google Talk og Meebo at kende. På følgende link kan du læse om Google Talk.Vi vil ikke installere Google Talk på computeren, men derimod benytte det via et såkaldt tredjeparts software. Dette betyder at vi vil bruge anden software – i dette tilfælde Meebo – til at få adgang til Google Talk.

Da vi allerede har oprettet en Google konto i starten af forløbet, er det ikke nødvendigt at oprette sig for at komme i gang med Google Talk. Gå blot ind på Meebo, og log ind med dine Google konto oplysninger, så er du klar til at chatte.


Lege ressourcer

Fri leg

Nu skal fuldføre ting nr 8 ved at lave følgende opgaver.
Husk at skrive i din blog, at du har prøvet Google Talk via Meebo og hvad du synes om den.

a.
Gå sammen med en eller flere af dine kolleger og opret hinanden som kontaktpersoner. Start en samtale med en eller flere af dem, brug nogle humørikoner og prøv også at sende en fil.

--- og ---

b.Prøv at oprette en Meebo konto, og tilføje din Google Talk konto (og eventuelle andre Instant Messenger konti) til denne via linket konti til venstre på Meebo siden.

--- og måske ---

Hvis det var for let, kan du jo prøve at oprette en Meebo widget og tilføje denne til din blog. På denne måde kan læserne hurtigt komme i kontakt med dig, når du er online.



Hvor meget ved jeg nu om Instant Messengers?
(1 mindst, 4 mest)

Kreditering: Indhold og formulering efter 23 ting konceptet og Bente Jensen, Københavns Biblioteker.

Ingen kommentarer: