lørdag den 2. februar 2008

12 LibraryThing - Lav dit eget bibliotek på nettet

For alle som elsker bøger er LibraryThing et hit. I LibraryThing har du mulighed for at oprette et online katalog over bøger du har, bøger du har lyst til at læse eller måske bøger du hader. LibraryThing sætter dig også i forbindelse med andre, som har samme bøger eller samme smag som dig. Der er tilmed et forum for biblioteksansatte og for 23 ting


Hvor meget ved du om Library Thing inden ugens ting?
(1 mindst, 4 mest)

Du kan tilføje en titel til dit katalog bare ved at skrive titlen eller, hvis det er engelske/amerikanske bøger, ved at indtaste ISBN nummer. Desværre for os danskere fungerer det ikke med ISBN nummer og danske titler, men Tim Spalding, manden bag LibraryThing, arbejder på problemet. Så måske er det blevet en mulighed, inden vi er færdige med 23 ting. Den anden ulempe for danskere er ophavsretten på forsider, de kommer ikke med. Til gengæld har du mulighed for selv at lave forsider og uploade dem.Du kan tilmed se dine bøger på en virtuel hylde eller tilføje en widget (se eksempel) på din blog.

Så hvorfor ikke prøve at oprette dit eget online bibliotek. Med over 23 mill. katalogiserede bøger, kan du ikke undgå at finde noget nyt. At oprette sig som bruger i LibraryThing er nemt. Vælg et "user name" og et "password" og du er på.

Lege ressourcer:

Fri Leg

Opret dig selv som bruger og tilføj 5 af dine yndlingsbøger til dit bibliotek. Dernæst kan du vælge en af de følgende opgaver, alle opgaverne eller hvis du slet ikke kan løsrive fra noget helt andet, er det også ok, blot du husker at blogge med et link til dit bibliotek.

a.
Klik på fanebladet "Suggestions". Søg på en af dine bøger og se, hvad LibraryThing mener, du kan lide eller ikke lide. Eller prøv at se på LibraryThings forslag til hvordan dit bibliotek kunne se ud. Beskriv i din blog, om de har ramt rigtigt eller helt ved siden af.

--- eller ---

b.
Prøv nogle af søgefunktionerne. Du kan søge på titel, forfatter, tags eller andre brugere. Prøv om du kan finde nogen, du kender og se, hvad de læser. Får du ideer til, hvad du selv kan læse, så skriv om det i din blog.

--- eller ---

c.
Har du mod på en udfordring? Fanebladet "Tools" inderholder bl.a. muligheder for at lave widgets og thingies (LibraryThing ord for logo). Prøv at sætte begge dele ind på din blog.

Glæd dig. Som bogelsker vil du ikke kunne undgå at blive fanget af mulighederne. Det største problem med LibraryThing er, at vide, hvornår det er tid til at slukke computeren.



Jeg har arbejdet med ugens ting, og er fra



Hvor meget ved jeg nu om Library Thing?
(1 mindst, 4 mest)

Kreditering: Indhold og formulering efter 23 ting konceptet og Bente Jensen, Københavns Biblioteker.

Ingen kommentarer: